H-CAN Wifi instruktion

Inledning #

I det här avsnittet kommer vi att gå igenom hur man ställer in H-CAN Wifi så att den fungerar mot bilen. Inställning kommer involvera val av bilmodell, inställning av pedalen och lite andra inställningar.

Installation #

Börja med att installera H-CAN i bilen, hur man gör detta kan du läsa här: H-CAN manual, H-CAN manual för Volvo.

Notera en vital ändring i installationen av just WIFI-H-CAN. Jorden har vi tidigare tagit via gaspedalen, detta kommer i vissa fall inte fungera med just W-H-CAN eftersom den drar lite mer ström än sin bror. Jorden kommer numer tas via stift 5 i OBD-uttaget (signal ground).

Anslut till H-CAN #

Nu när du har installerat H-CAN så behöver du ansluta till enheten för att göra inställningarna så att H-CAN fungerar som den ska mot din bil.

Steg 1 – Starta H-CAN #

Starta H-CAN genom att bara vrida igång tändningen, ni behöver inte starta motorn för detta.

Steg 2 – Anslut till Wifi #

När H-CAN har startat upp så tar du fram din mobiltelefon och söker efter wifi-nätverk. Nätverket heter Loh-H-CAN_*serienummer* om du är osäker på vilken som är din så kan du se serienumret på H-CAN.

Android #

Välj nätverket, lösenord är hcanhcan

iOS #

Välj nätverket, lösenord är hcanhcan

Steg 3 – Gå in på H-CAN #

För att få åtkomst till H-CANs hemsida så startar du en webbläsare och skriver in adressen 8.8.8.8 och går vidare.

Surfa till adressen 8.8.8.8.
Klicka sedan på OK

8.8.8.8 är adressen till H-CAN

Programmera H-CAN #

För att komma igång med att ställa in H-CAN mot just din bil så ska du klicka på knappen “Kör igång”.

Steg 1 – Välj bilmodell #

Börja med att välj tillverkare på den bil som du ska programmera. H-CAN kommer sen gå igenom listan och ge dig de alternativ som finns. Välj den modellen som verkar passa bäst med just din bil

Välj tillverkare, välj sedan bilmodell och klicka på “Nästa steg”.

Steg 2 – Ställ in gaspedalen (UT-kanalerna) #

H-CAN har förinställda värden som vi mätt fram i bilar, om inget speciellt är gjort med bilens styrdon som t.ex. en mappning eller liknande så behöver man inte justera något här.

Steg 3 – Övriga inställningar #

Här gör ni inställningar som t.ex. hastighet, tillåtet varvtal för safe-mode och ev. dämpning på gaspådraget för att få en mjukare acceleration.

Notera att vissa bilmodeller inte går att ställa om varvtalet på så som det visar på bilden. Om varvtal går att ställa in så kan ni skriva i det fältet.

Steg 4 – Sammanställning #

En snabb summering av de val och inställningar du har gjort. Läs igenom så att allt stämmer enligt önskan och sedan trycker ni på “Programmera”

Steg 5 – Programmering #

Programmeringen sker och den kommer meddela när den är klar.

Klar! #

Nu är H-CAN inställd mot din bil! Ut och kör och kontrollera att inställningarna blev korrekta och att bilen bryter i 30km/h enligt GPS.

Skulle man behöva göra om programmeringen så är det fritt att göra.

Skulle man behöva öka eller sänka hastighetsbegränsningen så kan man göra det under fliken “Inställningar”

Inför besiktning #

När du har testat H-CAN och ser att allt fungerar som det ska, allt från hastighetsbrytningen (max 30km/h med GPS) och t.ex. överrullning (som inte får överskrida 35km/h) så är det dags att låsa H-CAN för att sedan begära om ett intyg från oss.

Max 30km/h GPS #

Högsta tillåtna hastigheten för en A-traktor är 30km/h och detta mäts på en plan, rak väg via en GPS eller klockning.

Överrullning #

Detta är något som blivit viktigare senaste tiden och av vår erfarenhet av besiktningsorgan så får överrullningen aldrig överskrida 35km/h.

Testet #

Detta testas genom att man står helt stilla och kör iväg med plattan i mattan för att se vad topphastigheten blir innan H-CAN reglerar ner hastigheten till 30km/h.

Justering #

Om du får en kraftig överrullning så kan du själva justera hur aggressiv H-CAN ska vara med att bryta hastigheten. Detta görs genom att justera under Inställningar > Avancerat > Överrullning. Primärt är det Derivata som justeras här och under kan du se de rekommenderade inställningar som vi själva använder.

Låsa enheten – Begär om intyg #

Via menyn så navigerar man till “Lås enheten”. När man klickar på knappen så kommer man mötas av detta:

Live demo #

Gå in och kika redan nu för att se lite bättre hur det fungerar när man är inne i H-CAN.

Powered by BetterDocs